Fodvorte

Fodvorte er en virus infektion i huden og smitter kun mennesker imellem.
De er meget smitsomme og smitter ved berøring. Finger og fodvorter er samme virus, og derfor ses personer med fodvorter også med fingervorter, netop pga berøring.
Da den er så smitsom, så har man ofte mere end 1 fodvorte

Men vidste du, at kroppens egen immunforsvar selv kan bekæmpe fodvorter? desværre kan det tage op til to år, og mange vælger derfor at få den behandlet, da man ellers kan være meget begrænset.

Der findes mange behandlingsformer, nogle mere effektive end andre. Der kendes fx til at man kan frysebehandle den ved håndkøbsprodukt, nogle pensler dem med klar lak for at lukke den inde.

Det vigtigte når man behandler er at komme til en fodplejer, som at skrabe det hårde hud af, som dannes ovenpå, for at behandlingen kan få sin fulde effekt.
Mange fodplejer fryser bruger salicylsyre og det samme gør jeg, da jeg oplever at dette er mest effektivt. Kontakt mig for hjælp til behandling..


Fodsvamp

Har du mistanke om fodsvamp, er det vigtig at få dette behandlet. Man kan via egen læge, få taget en podning. Din fodplejer kan ligeledes ses om der er svamp.

Til behandling kan der købes rigtig gode og effektive cremer på apotek i håndkøb. fx canesten, er et hyppigt brugt produkt.
Behandles svampen ikke, kan den brede sig til hele foden, samt negle.
HUSK der er forskel på om der er tale om svamp, eller om huden blot er ødelagt af for meget varme og fugt. Svamp kløer og lugter ofte.
Vær meget opmærksom på dit fodtøj, døjer du med varme fødder, kan der med fordel købes specielle absorberende såle til skoene.

Hård hud & hælrevner

Hård hud opstår ved overbelastning af huden. Dette kan fx være pga tung gang, gang på hårdt underlag, sikkerhedssko, overvægt.
Det er meget vigtig at have gode sko, med ordenlig såler. Dette omfatter IKKE badesko, sandaler uden fast hælkappe, da disse giver et stød op i hælen for hver skridt du tager.
Udover fodtøj, så kan du gøre meget i eget hjem for at holde den hårde hud nede. En god slibeblok (ikke den gamle stål rivejern), som du bruger hvergang du er i bad. En rigtig god creme, en fedt crem eller en creme med over 10% Urea i. Urea holder nemlig på fugten i huden. Er du i tvivlom hvad der er godt til dig, så spørg din fodplejer. Fod Fruen har altid nogle slibeblokke og cremer, der kan købes til netop dit behov.
Får du hælrevner, så lad være med at begynde at pille, skære osv i disse. Få en fodplejer til at hjælpe dig med at få skåret den hårde hud af, så huden kan heale igen. og så kan du hjemmepleje dine hæle derhjemme efterfølgende.

På dette billede kan du se resultatet af 1 x fodbad m. fodbadesalt, skruppet med en god slibeblok og afsluttet med en god urea creme. Alle disse produkter kan du købe ved mig, så du kan holde dine hæle pæne.

børn

selv børne fødder skal der passes på.
børn kan have forskellige udfordringer. kontakt mig hvis du er i tvivl om hvad du kan gøre for dit barns fødder

negleaflastning/nedgroet negle

her ses påføring af negleaflaster, sulci.
til let nedgroet negle eller som en efterbehandling efter bøjle. røret føres så langt ned som muligt, klippes og files til så den er strømpevenlig.
Kan sidder på i MANGE uger og skal helst gro med neglen ud.

Denne behandlingsform erstatter den gamle aflastning med vat, som desværre kun aflaster kort tid.

Mange gange kan jeg også slibe eller klippe det stykke negl, der genere helt væk.

Har du meget nedgroet negle/rullet negle, så skal der bøjle på. 
Dette kan du med fordel få henvisning til fra egen læge.
Fod fruen giver ikke bøjle på.

Neglesvamp.

Neglevamp er en svampe infektion i neglene. ofte er det storetåen der rammes, men får man ikke behandlet dette, så kan det spredes til de andre negle. Der ses ofte hvide streger på neglen, man kan skrabes lidt puds ud under neglen og med tiden bliver neglen meget fortykket og man kan ikke længere selv klippe disse.

Der findes mange slags behandlinger. Receptpligtige igennem lægen, forskellige håndkøbs præparater.

det vigtige er at komme igang hurtigst muligt.

Er de fortykket, så kom forbi, så klippes og files neglene pæne og klar til behandling.

 

Ligtorne

Ligtorn er små, hårde cirkler med hård hud i foden
Ligtorn opstår på grund af pres mod huden. Når et hudområde bliver udsat for vedvarende tryk, bliver det fortykket. Der opstår hård og fortykket hud.

Hudfortykkelsen opstår for at styrke og beskytte huden mod fortsat slid

Den vigtigste behandling er at få fjernet trykket over ligtornen, ellers opstår ligtornene igen selvom de er fjernet.
ligtorne opstår oftes på ovenpå tæerne, eller på trædepuden under foden.